fbpx Skip to content

Ligestillingsformand truer med at vælte kommission

I dag er 8 ud af de 27 medlemmer af den afgående EU-Kommission kvinder. I øjeblikket er der kommet 23 indstillinger fra medlemslandene til nye kommissærer. Kun 4 af disse er kvinder. Så selv hvis alle de sidste 4 lande vælger kvinder, bliver der ikke flere. Tværtimod er der stor risiko for, at der bliver værre kvinder.

En gruppe kvindelige EU-parlamentarikere har i den anledning markeret deres bekymring ved iført jakkesæt og slips at aflevere jobansøgninger som kommissærer til EU-topmødet i dag. Blandt deltagerne var formanden for Udvalget om Kvinders Rettigheder og Ligestilling Eva-Britt Svensson, som bl.a. også er næstformand i svenske Folkrörelsen Nej till EU og parlamentsgruppen GUE/NGL. Hun fortæller, at ligestillingsudvalget overvejer at stemme imod godkendelsen af kommissionen, når det kommer op i parlamentet.

– Det er et våben vi har, så lad os anvende det, siger Eva-Britt Svensson til den svenske avis Expressen.
– Det er ikke nok at alle kvinder i parlamentet stemmer nej, vi må også have støtte fra mændene. Jeg ved at det diskuteres i flere af grupperne i parlamentet.

Indtil videre støttes aktionen af grupperne GUE/NGL (som Folkebevægelsen mod EU er tilknyttet), den grønne gruppe og den liberale gruppe ALDE.

Læs mere i Expressen – klik her!

Back To Top