fbpx Skip to content

Måling: Arbejde i Danmark på danske vilkår!

Brancheorganisationen Dansk Transport & Logistik (DTL) har offentliggjort resultatet af en meningsmåling, som Epinion gennemførte i påske. Anledningen af de voksende aktuelle udfordringer på transportområdet, hvor en voldsomt stigende andel af transportarbejdet på de danske veje overtages af udenlandske chauffører på grund af EUs cabotage-regler.

Undersøgelsens første spørgsmål lød meget generelt: ”Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn: Hvis man arbejder i Danmark, skal det ske til de samme løn- og arbejdsvilkår, som gælder for de danske lønmodtagere”.
58 pct. var helt enige og 23 pct. var overvejende enige.

Næste spørgsmål lød: ”Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn: Vi skal bevare de danske transportarbejdspladser indtil lønningerne er mere ens i EU, selv om det begrænser arbejdskraftens fri bevægelighed i EU”.
40 pct. var helt enige og 27 pct. var overvejende enige.
Danskerne er meget andre ord klar til at trods EUs regler for at sikre danske lønninger.

Undersøgelsen bl.a. viser også, at danskerne er bevidst om, at det stigende antal udenlandske chauffører på danske veje handler om regler, som fremmer hensyn til miljøet.

Læs hele undersøgelsen ”“ [klik her!->http://www.dtl.eu/~/media/Files/Webnyheder/2013/TabelrapportUndersgelse%20om%20cabotageregler02april2013%202.ashx
]

Back To Top