fbpx Skip to content

Nyt EU-kritisk parti stiftet i Berlin

“Vi er stolte af, at blive kaldt populister. Man siger i Tyskland, at der ikke er noget alternativ til euroen. Vi er alternativet nu. Alternativet for Tyskland!”

De omkring 1.500 delegerede rejste sig og klappede af Konrad Adams åbningstale, da et nyt liberaltt EU-kritisk parti blev støftet søndag i Berlin. Adams er tidligere journalist og blandt den lange stribe af akademikere og erhvervsfolk, der i begyndelsen af marts tog initiativ til partiet Alternative für Deutschland.

De har allerede fået over 5.000 medlemmer, omkring 330.000 personer har besøgt deres hjemmeside, omkting 350.00 personer har besøgt deres Facebook-side (og over 20.000 likes på Facebook).

Partiet betegner sig ikke som anti-europæisk, men er modstandere af euroen og en centraliseret EU-stat, som traktat efter traktat har gjort stærkere og stærkere.
Til kongressen var der inviteret repræsentanter fra bl.a. USA, Storbritannien og EU-Kommissionen. Hvor de to første blev modtaget med klapsalver, blev den sidste udsat for markant buh-råb.

Alternative für Deutschland vil stille ved valget til det tyske parlament – rigsdagen – til september. De skal overvinde en spærregrænse på fem pct. Men det virker bestemt ikke urealistisk, da meningsmålinger viser, at 17-26 pct. af vælgerne overvejer at stemme på partiet.


Læs mere hos…
Alternative für Deutschland – klik her!
EUObserver.com – klik her!

Back To Top