fbpx Skip to content

Måling: Flertal ønsker mindre EU

For få uger siden offentliggjorde tænketanken NyAgenda en meningsmåling foretaget af Gallup, hvor 47 pct. foretrækker et nordisk forbund i et fleksibelt samarbejde med EU, mens kun 28 pct. foretrækker fortsat EU-medlemskab.

Nu viser en måling foretaget af A&B Analyse og offentliggjort på nyhedsportalen Altinget.dk, at et flertal i befolkningen ønsker mindre EU eller direkte udmeldelse. 33,7 pct. vil have EU til at bestemme mindre, men blive i EU. 24,3 pct. vil ud af EU. 23,1 pct. vil fortsætte i EU med de fire undtagelser. Og kun 18,9 pct. ønsker et fuldt EU-medlemskab uden undtagelser.

Ingen af folketingspartierne oplever, at et flertal støtter afskaffelse af alle undtagelser i målingen. Og selv blandt Venstre og SF ønsker flertallet mindre eller intet EU: Blandt Venstres vælgere ønsker 34,8 pct. mindre EU og 18,6 pct. udmeldelse og blandt SFs vælgere ønsker 53,2 pct. mindre EU og 20,1 pct. udmeldelse.

“Når jeg er ude til møder, kan jeg tydeligt mærke, at folk er virkelig trætte af, at EU blander sig så meget. Flere målinger har over tid peget i samme retning som jeres måling, så det er ikke kun et udslag af den aktuelle situation”, siger MEP og spidskandidat Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU bl.a. på Altinget.dk.

Læs mere på Altinget.dk – klik her!

Back To Top