fbpx skip to Main Content

Måling: Tyske euromodstandere i EU-parlamentet

Det tyske nyhedsmagasin Der Siegel offentliggjorde søndag resultatet af en meningsmåling foretaget af analysevirksomheden Emnid. Og det ser lovende ud for tysk euromodstand og EU-.kritik.

Det mest markante er, at det relativt nye EU-kritiske liberale midterparti Alternative für Deutschland (AfD) står til 7 pct. af stemmerne ved valget til EU-parlamentet, der finder sted i samme dag som i Danmark: Søndag den 25. maj.
Ved valget til det tyske parlament, Forbundsdagen, i september sidste år fik de 4,7 pct. af stemmerne og kom dermed under spærregrænsen på 5 pct. Men ved valget til EU-parlamentet er spærregrænsen 3 pct., så holder målingen, vil AfD få en godt håndfuld repræsentanter i Bruxelles. Partiet er erklærede modstandere af euroen og markant EU-kritiske i mange sammenhænge.

Fremgangen for AfD sker ikke på bekostning af det euro- og EU-kritiske ventrefløjsparti Die Linke, der sidder i den parlamentsgruppe (GUE/NGL), som Folkebevægelsen er teknisk tilknyttet.
Die Linke fik 7,48 pct. af stemmerne ved EU-valget i 2009, hvilket fik dem ind på 8 pladser i EU-parlamentet. I søndagens måling står de til 8 pct.

Læs mere hos…
Der Spiegel ”“ klik her!
Alternative für Deutschland ”“ klik her!
Die Linke – klik her!

Folkebevægelsen mod EU's Landssekretariat

Adresse:

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

Åbnings- og telefontider:

Tirsdage, onsdage og torsdage:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandage og fredage:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev

Back To Top