fbpx Skip to content

Moms på økologi fordi EU kræver det?

EU-Kommissionen vil ikke garantere for den fortsatte eksistensmulighed for det danske økologimærke. Det kom frem i et svar fra Komissionen til MEP’erne Søren Søndergaard (Folkebevægelsen) og Christel Schaldemose (S).

Nu afviser fødevareordfører for det radikale regeringsparti Christian Friis Bach, at Danmark kan fremme salget af økologiske fødevarer ved at fjerne momsen på dem:
”Du hverken kan, må eller skal fjerne momsen på bestemte produkter for at fremme salget af dem. Det kan hurtigt blive en glidebane uden ende, og desuden er det EU-stridigt, som jeg forstår det”, lyder hans budskab til Danmarks Radio.

Friis Bach’s kommentar er en reaktion på et forslag fra John Wagner, administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd, der repræsenterer omkring 1.300 danske købmænd.

”Når en kunde står ved køledisken og konstaterer, at en økologisk svinekotelet koster 50 procent mere end en almindelig svinekotelet, så er det simpelthen en skræmmende forskel. Vi ser gerne, at vi får et større salg af produkter, som er sunde for både mennesker og dyr. Det er en naturlig del af vores samfundsansvar. Det må være muligt at fremme sund forbrugeradfærd”, har John Wagner udtalt til pressen i weekenden.

Genvind selvbestemmelse over økologi

Topkandidat for Folkebevægelsen mod EU, radikale Lave K. Broch, er enig med købmændene og uenig med sin partifælle på Christiansborg:
”Der er mange fordele ved at købe og spise økologisk mad. Du undgår rester af sprøjtegifte i din mad, økologiske dyr lever under bedre forhold, økologi er godt for vores grundvand, og du slipper for gensplejset mad. Men mange køber ikke økologisk mad, fordi den er for dyr”, siger Lave K. Broch på Facebook ogt tilføjer:
”Det vil derfor være godt, at sætte momsen ned eller fjerne den helt på økologisk mad. Men det tillader EU ikke. Det synes jeg ikke, EU skal bestemme. Danmark bør genvinde selvbestemmelsen over økologireglerne og landbrugsområdet! Det kan kun gå for langsomt.”

Se Laves kommentar ”“ klik her!

Back To Top