fbpx Skip to content

MEP-forslag om datalov skrives af lobbyister

En lang række medlemmer af EU-parlamentet har stort set kopieret (copy-pastet) forslag til EUs lovgivning om databeskyttelse fra forslag fra lobbyister for bl.a. finansverdenen og amerikanske it-firmaer. Det viser en ny undersøgelse foretaget af kampagneorganisationen Pricacy Campaign.

Pricacy Campaign er søsat af den tyske virksomhed OpenDataCity (som arbejder for såkaldt open source software i modsætning til mere lukket kommerciel software). Organisationen arbejder for ændringer af EUs lovgivning omkring databeskyttelse, så borgerne ret til privatliv bliver bedre beskyttet.

Den nye undersøgelse viser slående ligheder mellem forslag fra lobbyister de store amerikanske it-virksomheder Amazon og Ebay, American Chamber of Commerce (det amerikanske handelskammer) og European Banking Federation (interesseorganisationen for bankerne i EU) og de forslag en række EU-parlamentarikere har stillet i forbindelse med ændringer af EUs lov om databeskyttelse.

Det er især konservative britiske MEP’ere, som mere eller mindre lader kapitalstærke lobbyister føre pennen. Men også to danske MEP’ere er på listen. Venstres gruppeformand Jens Rohde og MEP Morten Løkkegaard ser ud til at blive inspireret af lobbyisterne. I hvert fald ser der ud til at være tydelige fingerafryk fra hhv. Amazon og European Banking Federation i deres forslag.

Læs mere:
Listen over sammenligninger ml. MEP-forslag og lobbyistforslag ”“ klik her!
Hjemmeside for Privacy Campaign ”“ klik her!
Nyhed på EUObserver.com ”“ klik her!

Back To Top