fbpx Skip to content

Merkel i nyt forsvar for EU i flere hastigheder

FAGLIGT.EU: [uddrag] Storbritannien må fastholdes i EU. Men Storbritannien og andre EU-kritiske lande må ikke bremse andre i at gå længere i samarbejdet. Et EU i flere hastigheder er vejen frem.

Det var essensen i den tyske kansler Angela Merkels optræden på World Economic Forums årlige møde i Davos i Schweiz i sidste uge om den økonomiske og politiske situation i verden. Angela Merkel holdt separate møder og herunder også med den britiske premierminister David Cameron dagen efter, han i London gav sin kritiske EU-tale, og kaldte ham sin ven ”“ få dage efter, hun var blevet dus med den franske socialistiske præsident, Francois Hollande.

Merkel afskrev dermed ikke David Cameron, der er åben for en afstemning om Storbritanniens tilknytning til EU, hvis han vinder det næste britiske parlamentsvalg i 2017. Cameron vil forinden have en ny aftale om EU, hvor dele af den politik, der er flyttet til Bruxelles, går tilbage til de nationale parlamenter.

(…)

I Davos sagde den hollandske premierminister, Mark Rutte, at det ville være en katastrofe, hvis Storbritannien forlod EU-samarbejdet. Rutte deler på visse punkter Camerons kritik af de mange regler i EU og ønsker større fleksibilitet og lavere budget. Han sagde til Reuters, at det både er i Storbritanniens og EU interesse, at Storbritannien bliver i EU.

(…)

Læs mere på LOs EU-portal fagligt.eu – klik her!

Back To Top