fbpx Skip to content

Millioner til tyrefægtning – nedskæringer til folket

Spaniens lønmodtagere, funktionærer, arbejdsløse og pensionister ser rødt i disse dage, hvor den regeringen barsler med en ny nedskæringsrunde for 65 milliarder euro (over 480 milliarder kroner), der vil betyde lønnedgange, fyringer, reducerede dagpenge og pensionsydelser og højere priser på madvarer.
De første spontane demonstrationer har allerede betyder sammenstød med politiet, hvor flere er blevet kvæstet. Og nu varsler fagforeningerne UGT og CCOO en kraftig modreaktion og et varmt efterår ned strejker og protester, der vil indtage de spanske gader.
Nedskæringerne er ønsket af EU og IMF som modydelse for en lånepakke på 100 milliarder euro til kriseramte spanske banker.

Men det er ikke kun bankerne, der støttes af EU. Et spansk medlem af EU-parlamentet har fundet frem til, at EU giver omkring 600 millioner euro (4,5 milliarder kroner) om året til tyrefægtning i Spanien, selvom Verdensnaturfonden (WWF) og en lang række dyreværnsorganisationer i mange år har kæmpet for at få dyremishandlingen forbudt i denne sammenhæng. <
En nylig Gallup-undersøgelse har oven i købet vist, at 70 pct. af befolkningen ikke interesserer sig for tyrefægtning.

La UE es una locura”¦

Back To Top