fbpx Skip to content

Mindeord: Aage Olsen

Aage Olsen var mangeårig aktivist og komitékontakt i Folkebevægelsen mod EU Sæby/Frederikshavn. Det er med stor sorg, at Folkebevægelsen mod EU har modtaget meddelelsen om, at Aage Olsen mandag den12. juli er gået bort, 68 år gammel.

Aage var meget engageret i sit lokalsamfund. Han var aktiv i adskillige EU-afstemninger og -valgkampe, foruden blandt andet at hjælpe til ved EU-modstander-genbrugsbutikken ”Lopper mod EU”.

Aage var bredt politisk interesseret. Ud over at være optaget af EU-spørgsmål, var han også aktiv i blandt andet fagbevægelsen og i miljøspørgsmål. For eksempel stod han i 2015 i spidsen for demonstrationer mod og blokeringer af boring efter skifergas i Nordjylland.

Han mente, at det var dobbeltmoralsk af den daværende regering at have mål om at Danmark skal være fossilfri og samtidig tillade boring efter skifergas. Aage satte handling bag sine holdninger, hvorfor han i skifergassagen endte med at flytte ud i en protestlejr foran borestedet.

Den folkelige modstand, Aage var med til at organisere, var uden tvivl medvirkende til, at selskabet Total endte med at indstille deres boringer i området.

Vi husker Aage for hans store engagement. Æret være hans minde.

Back To Top