fbpx Skip to content

Momsdirektiv problem for flere EU-lande

I begyndelsen af året krævede EU-Kommissionen, at den danske lovgivning skal tilpasses EUs momsdirektiv, så velgørende organisationer som Kræftens Bekæmpelse og Red Barnet skal betale moms af indtægter fra deres genbrugsbutikker. Den danske regering har nægtet at gøre det, hvorfor Kommissionen er gået til EU-domstolen i sagen.

Den svenske regering har fået en lignende sag på halsen af EU-Kommissionen. Her er det bl.a. idrætsorganisationerne, der hidtil har været momsfritaget. Riksidrottsförbundet i Sverige har derfor bedt revisionsfirmaet Deloitte undersøge, hvordan momsdirektivet håndteres i forhold til lignende organisationer i andre EU-lande.
Resultatet viser, at udover i Danmark og Sverige, så volder EUs momsdirektiv også problemer i bl.a. Finland, Østrig, Italien og Bulgarien.

– Momsdirektivets regler for idealistiske organisationer er gamle og tager ikke hensyn til forskelle mellem medlemslande. Den her kortlægning viser at betydligt flere lande end Sverige har problemer. Vi håber, at regeringen med den viden vil tage kontakt med de aktuelle landes regeringar og skabe alliancer som giver en stærkere position i de fortsatte diskussioner i Bruxelles, siger Karin Mattsson Weijber, som er formandfor Riksidrottsförbundet.

Læs mere hos Riksidrottsförbundet – klik her!
Læs resultatet af Deloittes undersøgelse – klik her!

Back To Top