fbpx Skip to content

Nei til EU: Flere EU-modstandere i Stortinget!

Over 70 pct. af de norske vælgere ville stemme nej, hvis der var folkeafstemning om EU-medlemskab. Det har adskillige meningsmålinger vist i meget lang tid. Men i det norske parlament, Stortinget, er under 50 pct. af medlemmerne i dag modstandere. Det misforhold vil Folkebevægelsens norske søsterorganisation Nei til EU ændre på forud for det kommende valg til Stortinget 9. september 2013.
”Nei til EU, at mener partiernes amtsorganisationer og nomineringskomitéer har et særligt ansvar for at bringe vores folkevalgte mere i pagt med folkeviljen, når kandidaterne til stortingsvalget 2013 snart skal vælges”, skrev Nei til EU’s leder Heming Olaussen i en kronik søndag i dagbladet Klassekampen og en artikel i Aftenposten.
Han bemærker, at det især er det socialdemokratiske Arbeiderpartier og og det konservative oppositionsparti Høyre, der er ude af trit med deres vælgere. Mens 70 pct. af Høyre vælgere er imod EU, er 96 pct. af deres stortingsmedlemmer tilhængere af medlemskabet. 67 pct. af Arbeiderpartiets vælgere er modstandere, hvad kun 29 pct. af deres stortingsmedlemmer er.

Læs hele kronikken hos Nei til EU ”“ [klik her! ->http://neitileu.no/aktuelt/nytt_fra_nei_til_eu/et_storting_paa_tvers_av_eget_folk
] Læs artiklen i Aftenposten ”“ [klik her! ->http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Nei-til-EU-vil-ha-flere-neifolk-pa-Stortinget-6986547.html

]

Back To Top