fbpx Skip to content

Nei til EU har indstillet ny person til leder

I Norge trives EU-modstanden, hvor over 70% af befolkningen er imod et medlemskab af EU. Det skyldes blandt andet det gode arbejde udført af Nei til EU, som er den norske pendant til Folkebevægelsen mod EU.

På et møde mandag valgte en enstemmig valgkomite at indstille Kathrine Kleveland til ny leder af Nei til EU. Kleveland kommer med en baggrund som grafisk designer og har erfaring fra 6 år i Norges Bygdekvinnelag, koordinator for GMO-fri mat og fôr (foderstoffer). Hun er ligeledes leder i Vestfold Senterparti og centralstyremedlem i Senterpartiet.

Kleveland er glad for at blive indstillet til lederhvervet, men undrer sig samtidig over noget: “det er åbenbart et paradoks, at samtidig med at 70 % af befolkningen siger til EU-medlemskab, så har EU-aldrig haft så meget magt i Norge. EØS-aftalen udhuler såvel det norske folkestyre som Grundloven. Derfor går Nei til EU ind for en folkeafstemning om EØS.”

Kleveland står til at overtage posten i november efter Heming Olausen, som har siddet som formand siden 2004 og gjort et flot stykke arbejde for EU-modstanden.

Læs pressemeddelelsen fra Nei til EU her: http://www.neitileu.no/aktuelt/nytt_fra_nei_til_eu/kathrine_kleveland_innstilt_som_ny_leder_i_nei_til_eu

Back To Top