fbpx Skip to content

Nei til EU ønsker norsk EØS-afstemning

Op mod 200 repræsentanter for den norske EU-modstand var samlet i Hamar i weekenden, hvor Folkebevægelsen mod EU’s norske søsterorganisation Nei til EU holdt landsmøde. Noget af det mest centrale i landsmødets diskussioner var Norges økonomiske samarbejdsaftale med EU (EØS-aftalen), som landsmødet vil have spurgt vælgerne om.

– I vedtagelsen om Nei til EUs arbejdsplan for 2014-2015 slog landsmødet fast, at man ønsker at arbejde for en folkeafstemning om EØS, hvor det norske folk skal afklare sin mening om denne vidtrækkende og konfliktfyldte aftale, siger Heming Olaussen, leder i Nei til EU.

”“ Landsmødet vedtog, at Nei til EU skal starte en debat om dette tema med partier og organisationer som deler Nei til EUs skepsis mod EØS, og sikre bred opbakning til det krav.

Landsmødet genvalgte for 10. gang Heming Olaussen leder af organisationen.

Blandt de internationale gæster på landsmødet var Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard, der i sin hilsningstale kom ind på euroens krise:

”“ Nogle vil fortælle os at euro-krisen er ovre, at det går fremad med økonomien igen. Men selvom der skulle komme et lille opsving i eurozonen, så har nedskæringer ført til massiv arbejdsløshed og social nedtur, som vi vil slås med i flere årtier.

Læs mere om Nei til EU’s landsmøde ”“ klik her!

Adresse

Lyngbyvej 42
2100 København Ø

(+45) 3536 3740
fb@folkebevaegelsen.dk

CVR: 40204415

Åbnings- og telefontider

Tirsdag, onsdag og torsdag:
10:00 - 12:00 og 13:00 - 15:00

Mandag og fredag:
Telefonen er lukket og besøg på sekretariatet er efter aftale.

Tilmelding til digitalt nyhedsbrev

Back To Top