fbpx skip to Main Content

Bankunion bør være vælgernes afgørelse

Bestyrelsesmedlem i eurolandenes centralbank ECB Jürg Asmussen talte i sidste uge på en konference i Stockholm arrangeret af Danske Bank. Her pressede han på for, at Danmark og Sverige ”“ der begge står udenfor euroen ”“ hopper med i bankunionen helt fra begyndelsen. Det vil være i Danmarks interesse, mener han. Og startdatoen nærmer sig for bankunionen, da EU’s topmøde i oktober har sat en deadline etableringen af den.

– Hvis EU-partierne i Folketinget tilslutter Danmark, så vil det efter alt at dømme få omfattende konsekvenser for såvel bankerne som skatteyderne. Det er ikke i Danmarks interesse, siger Rina Ronja Kari, som er spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.

– Når det euroland’s centralbank ECB nu presser på for, at få trukket bankunionen ned over hovedet på Danmark, bør alle demokratisksindede politikere sige klart fra og bakke op om en folkeafstemning, siger Rina Ronja Kari.

Regeringen har endnu ikke taget stilling til om den ønsker dansk tilslutning, selvom økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har udtalt sig positivt om projektet.
Enhedslisten, Liberal Alliance og DF har besluttet sig for et nej til bankunionen og et krav om folkeafstemning. Og de konservative har på deres seneste landråd udtrykt en vis skepsis overfor projektet.

Back To Top