fbpx Skip to content

Nej til patentdomstol

Et flertal i EU-parlamentet har netop stemt for oprettelsen af en patentdomstol i EU, som skulle gøre det nemmere og billigere at få EU-patenter.
Da disse regler betyder afgivelse af suverænitet, skal de enten godkendes med 5/6 flertal i folketinget eller sendes til folkeafstemning.

Medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Søren Søndergaard, stemte nej til forslaget og siger:

– Det er nok rigtigt, at det bliver billigere at få et patent, men til gengæld kan det komme til at koste formuer i efterfølgende retssager. Det er ikke noget problem for store virksomheder, men et kæmpeproblem for små- og mellemstore virksomheder samt for non-profit-organisationer.

– De nye patentregler er aldeles uklare i forhold til, hvad der kan tages patent på. Der skal være klare grænser for, hvad der kan tages patent på. For eksempel inden for bioteknologi, software og når det gælder planter og dyr.

– Derfor opfordrer jeg Folketinget til at afvise EU’s nye patentdirektiv, bl.a. så længe det ikke står lysende klart, hvad det dækker og hvad det i fremtiden kan komme til at dække. Alt andet vil være at købe katten i sækken.

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49

Back To Top