fbpx Skip to content

Parlamentet kritiserer ny traktat

Det første udkast til EU’s nye eurotraktat ”“ også kaldet finanstraktat ”“ er ikke faldet i god jord i EU-parlamentet. Dagbladet Politiken skriver i dag, at forhandlerne for parlamentet fire største grupper ”“ de konservative kristendemokrater, socialdemokraterne, de liberale og de grønne ”“ betegner udkastet som ”uacceptabelt” og ”i strid med eksisterende EU-traktater”.
”Udkastet giver ingen garantier for, at nogen beslutninger om gennemførelsen af den nye aftale vil blive taget via de normale procedurer i EU-traktaterne, der skal sikre demokratisk granskning og ansvarlighed”, lyder det i en fælles erklæring fra de fire grupper.

”Vi har ingen juridisk magt over den her traktat. Men regeringerne ved godt, at det politisk og demokratisk vil være ekstremt skadeligt for troværdigheden i denne vigtige aftale, hvis de ignorerer os”, siger Robert Fitzhenry, som er cheftalsmand for parlamentets største gruppe, de konservative kristendemokrater (EPP):
”Man må ikke glemme, at de nationale parlamenter skal godkende denne aftale. Og hvad mon politikerne i Danmark, Belgien eller andre lande siger til en europagt, der er blevet forkastet af Europaparlamentet, fordi den er udemokratisk?” udtaler han i Politiken.

Back To Top