fbpx Skip to content

Nu er det nok!

Our Europe-kampagnen sker i forbindelse med EU-parlamentets behandling af EU-kommissionens forslag til løsning af eurokrisen. Står det til Kommissionen skal medlemslandenes økonomiske politik i højere grad stå til regnskab overfor kommissionen end for befolkningerne, hvilket i praksis betyder en spændetrøje for de nationale parlamenter.

Den styrkelse af vækst- og stabilitets-pagten, som Kommissionen lægger op til, betyder at medlemslandene skal leve op Kommissionens anviste grænser for den offentlige gæld og underskud på de offentlige budgetter. Desuden skal medlemslandene forhindre ‘makroøkonomiske ubalancer’. Lever medlemslandene ikke op til kravene, så lægges der op til at Kommissionen kan indføre økonomiske sanktioner for at sikre, at medlemslandene makker ret. Kommissionens rolle er yderligere styrket af, at rådet skal mønstre et kvalificeret flertal for at blokere sanktionerne.

Ifølge Our Europe vil de strenge krav medføre en nedbrydelse af velfærdsstaterne, der i krisetider vil lide voldsomt under, at velfærden skal være konjunkturafhængig. Ligeledes påpeger Our Europe at kommissionens øgede magt betyder en nedbrydelse af folkestyret. Trods de omfattende konsekvenser for størstedelen af medlemslandenes befolkninger, er forslaget blevet hastet igennem uden tilstrækkelig tid til at sikre en offentlig debat.

Parlamentet skal stemme om forslaget til næste Strasbourg-session i juni. På Our Europe-hjemmesiden kan man i den forbindelse henvende sig til medlemmerne af EU-parlamentet med et brev, der sætter fokus på de katastrofale konsekvenser den økonomiske styring vil have for velfærd og demokrati.

Vil du støtte kampagnen , så følg link’et: http://www.oureurope.org/9479.html

Mere information om økonomisk styring:

http://www.altinget.dk/eu/artikel/eu-topmoedet-offentlig-velfaerd-loenninger-og-folkestyre-under-pres

http://www.corporateeurope.org/lobbycracy/blog/yiorgos/2011/04/14/undemocratic-economic-governance

Link til organisationernes hjemmesider:

ATTAC

Corporate Europe Observatory

Back To Top