fbpx Skip to content

Ny måling: 9,1 pct til Folkebevægelsen

I slutningen af februar kom årets første måling om valget til EU-parlamentet den 25. maj. Den var foretaget af Gallup for tænketanken NyAgenda og gav 8,3 pct. af stemmerne til Folkebevægelsen mod EU’s tværpolitiske liste N. Få dage senere ”“ i starten af marts ”“ offentliggjorde nyhedsportalen Altinget.dk en måling foretaget af A&B Analyse, som gav liste N præcis det samme.

Siden da er der kommet tre andre målinger fra danske analysevirksomher der giver Folkebevægelsen mellem 7,3 pct. og 9 pct. Den seneste var foretaget af Wilkes for Jyllands-Posten, der offentliggjorde målingen den 21. marts. Den gav 9 pct. til Folkebevægelsen.

I dag har Altinget.dk offentliggjort en ny måling foretgaet af A&B Analyse, hvor Folkebevægelsen får 9,1 pct.

I midten af marts blev der desuden offentliggort en måling foretaget af den norske analysevirksomhed Sentio, som gav Folkebevægelsen 15,3 pct.

Op til parlamentsvalget i 2009 fik Folkebevægelsen mod EU 3-6 pct. i meningsmålingerne og 7,2 pct. ved selve valget. Dermed bevarede organisationen mandatet alene med egne stemmer.
Men havde den samlede stemmefordeling været anderledes, kunne mandatet være gået tabt. For at være helt sikker på mandatet uanset, hvordan stemmerne falder samlet set, skal man derfor have en 13’ende del (der er jo 13 danske mandater). Det vil sige 7,7 pct.

Læs mere om den seneste måling hos Altinget.dk ”“ klik her!

Back To Top