fbpx Skip to content

Nye beføjelser til EU-ambassader

Hvor er EU’s 54 ambassader?
Armenien, Georgien, Makedonien, Moldova, Norge, Serbien, Schweiz og Ukraine.
Afghanistan, Australien, Kina, Østtimor, Fiji, Hong Kong, Indien, Indonesien, Filippinerne, Papua Ny Guinea, Thailand og Vietnam.
Angola, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Cameroun, Kap Verde, Den Centralafrikanske Republik, Tchad, Djibouti, Eritrea, Etiopien, Ghana, Guinea-Bissau, Elfenbenskysten, Kenya, Lesotho, Liberia, Madagaskar, Malawi , Mauritius, Mozambique, Nigeria, Nigeria, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Sydafrika, Sudan, Tanzania, Togo, Uganda, Zimbabwe og delegationen til Den Afrikanske Union i Addis Abeba.

EUOBSERVER.COM: [ uddrag ] EU har konverteret 54 af Europa-Kommissionens 136 udenlandske delegationer til ambassaden-type missioner med tilladelse til at tale for hele EU. Det er en konsekvens af Lissabon-traktaten, hvor oprettelsen af et nyt diplomatisk EU-korps er en af de vigtigste bestemmelser.
Alle Kommissionens 136 delegationer blev omdøbt til “EU-delegationer” den 1. januar. Men kun de 54 placeringer fik samtidigt i al stilhed nye beføjelser i overensstemmelse med deres nye navne.
Super-delegationerne har fået den rolle, der tidligere blev varetaget af de nationale ambassader i den medlemsstat, der varetager det halvårlige EU-formandskab på et givet tidspunkt.
Som sådan skal de nu koordinere arbejdet i medlemsstaternes bilaterale missioner i de pågældende lande. Lederne af de 54 delegationer har også beføjelse til at tale på vegne af EU som helhed. Men deres udsagn skal på forhånd godkendes af de 27 EU-lande på møder i Bruxelles.

….


Læs hele artiklen på Euobserver.com ”“ klik her!

Back To Top