fbpx Skip to content

Ingen EU-plat på Haitis tragedie

På dagens møde i Folketingets Europaudvalg bad socialdemokraternes udenrigsordfører Jeppe Kofoed bad den fungerede udenrigsminister, sundhedsminister Jakob Axel Nielsen, bekræfte, at det danske forsvarsforbehold ”“ også kaldet militær undtagelse ”“ forhindrer dansk deltagelse i det mandskab, FN har bedt EU stille til rådighed i Haiti. Dette måtte sundhedsministeren, som repræsenterede udenrigsministeren på mødet, klart afvise, da FN havde bedt EU om 140 politifolk.

Støt Haitis jordskælvsofre via…
Dansk Røde Kors ”“ klik her!
Red Barnet – klik her!
Folkekirkens Nødhjælp ”“ klik her!
Ibis – klik her!

– Jeg synes, det er sørgeligt, at EU-tilhængerne forsøger at slå plat på tragedien i Haiti til at angribe den danske undtagelse fra EU-militæret, siger medlem af EF-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Søren Søndergaard, og fortsætter:


– Der er intet, der forhindrer Danmark i at stille politifolk til rådighed for en indsats på Haiti. Og skulle FN have anmodet om militære styrker til Haiti, så kunne Danmark jo bare bidrage med en styrke i FN-regi ligesom ligesom de mange lande i verden, som ikke er medlem af EU.


– Som repræsentant for Folkebevægelsen vil jeg godt opfordre til, at vi nu alle samles om at hjælpe den hårdt ramte befolkning på Haiti frem for at forsøge at slå EU-plat på sagen, slutter Søren Søndergaard

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 40 45 38 49 / soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh K

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top