fbpx Skip to content

Nye tal fra eurozonen: 8 millioner unge mangler job og uddannelse

En hel generation af unge europære står til at blive tabt på gulvet. Sådan viser nye alarmerende tal fra OECD (den internationale organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling). Hele 7,8 millioner unge i EU er hverken i job eller uddannelse. De risikerer at blive en tabt generation af permanente langtidsledige, og der er ikke udsigt til fremgang.

“Recessionen sætter sig fast i eurozonen”, sådan lyder meldingen fra generalsekretær Angel Gurria fra OECD. OECD har netop udsendt (6.september) deres årlige vækstprognose for landene i eurozonen, og hvis EU skal indfri deres 2020-målsætning om, at 75 procent af befolkningen skal være i arbejde, så er der lang vej igen. Ifølge OECD kræver det skabelse af 17 millioner nye jobs.

EU´s beskæftigelseskommisær Laszlo Andor kalder det en regulær “jobkrise”.
Tallene er særligt slemme for unge under 25 år, hvor arbejdsløsheden i blandt andet Spanien og Grækenland er på henholdsvis 53 procent og 55 procent.
Grækenland, Irland og Portugal har for hele befolkningen arbejdsløshedstal på 22,4 procent, 14,9 procent og 15, 7 procent. Jobkrisen i disse lande bliver aktuelt forstærket af EUs lånepakker til landene, der betyder reformkrav med massive nedskæringer til følge.
Spanien, der endnu ikke er omfattet af EUs lånepakker, har den højeste arbejdsløshed på hele 25,1 procent.

Back To Top