fbpx Skip to content

Nyt liberalt tysk parti til kamp mod euro

En lang række højtuddannede økonomer, professor og erhvervsfolk har dannet det nye parti Alternativ for Tyskland, som formelt skal stiftes i april. Det skal stille op ved valget til det tyske parlament, Rigsdagen, i september og ved valget til EU-parlamentet i 2014, skriver den tyske avis Die Welt.

”Eurosamarbejdet har vist sig uegnet. Sydeuropæiske lande forarmes under euroens konkurrencepres. Stater er kommet på randen af manglende betalingsevne”, hedder det i partiets opråb, der taler for opløsning af euroen og genindførelse af nationale valutaer.

En af partiets støtter, tidligere leder af den tyske industriforening og for IBM i Europa, Hans-Olav Henkel har i Financial Times opfordret Tyskland, Østrig, Finland og Holland til at forlade euroen.
”At jeg har været stor tilhænger af eurosamarbejdet, anser jeg som den største professionelle brist i hele min karriere”, siger han.

Alternativ for Tyskland vil genvinde national suverænitet fra EU, skabe en fredelig samling af Europa, forsvare demokrati og bekæmpe terrorisme.

Læs mere hos”¦
Nationen (norsk dagblad) ”“ klik her!
Wahl Alternative 2013 ”“ klik her!

Back To Top