fbpx Skip to content

Opfordring til Thorning: Støt Hollande ”“ udskyd finanspagten!

I aften ”“ den 23. maj – afholdes et uformelt middagsselskab i Bruxelles mellem EU’s regeringsledere. Det mest markante punkt på menukortet er diskussionen om en vækstpagt. Diskussionen er blevet aktuel efter at socialdemokraten Francois Hollande vandt det franske præsidentvalg i begyndelsen af maj ”“ ikke mindst fordi han krævede finanspagten ændret. Det vil den borgerlige tyske forbundskansler, Angela Merkel, imidlertid ikke høre tale om. Hun har ”“ hidtil med aktiv støtte fra EU’s nuværende formand, Danmarks socialdemokratiske statsminister, Helle Thorning-Schmidt ”“ vendt sig imod, at EU skal investere sig ud af krisen.

– Det er naturligvis positivt, at EU-lederne langt om længe er begyndt at snakke om vækst. Men så længe finanspagtens stramme EU-styring af landenes økonomi ikke bliver ændret, så kommer der ikke andre boller på suppen, fastslår Folkebevægelsens EU-parlamentariker, Søren Søndergaard.
Derfor opfordrer han den danske regering til at støtter Hollande ved at udskyde den planlagte vedtagelse af finanspagten i Folketinget den 31. maj.
– En vedtagelse af finanspagten i den nuværende situation vil være en kniv i ryggen ”“ ikke bare på Francois Hollande, men også på forhåbningerne i den europæiske befolkning om en anden politik end arbejdsløshed og nedskæringer.

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top