fbpx Skip to content

Parlamentet afviser Kommissionens klon-mad

Fødevarer fra klonede dyr skal udelukkes fra EU regler for godkendelse af nye fødevarer. Det blev resultatet af dagens afstemning i EU-parlamentet om en rapport om godkendelse af nye fødevarer.

“Mens et flertal støtter mine etiske indvendinger mod den industrielle produktion af klonede kød til mad, har Kommissionen hidtil ignoreret vores krav om at regulere dette ordentligt”, konstaterer Kartika Liotard, ordfører på området for GUE/NGL, som Folkebevægelsen mod EUs Søren Søndergaard er tilknyttet.

“Mere end halvdelen af alle klonede køer, grise og får dør for tidligt på grund af fejl og sygdomme – fødevarer fra sådanne dyr bør ikke ende på vores tallerkener”, siger Kartika Liotard, der i 2005 modtog den internationale træskopris på Folkebevægelsens landsmøde.

“Vi ønsker under ingen omstændigheder, at klonet kød bliver solgt til de europæiske forbrugere”, sagde Camilla Hersom fra Forbrugerrådet allerede i 2008. Forbrugerrådet oplyser, at forsøg på kloning lykkes sjældent, og problemerne er mange. Desuden giver kloning dyrene ekstra lidelser, pga. unormalt store fostre og store smerter under fødslen, som betyder, at afkommet må fødes ved kejsersnit. Desuden har klonede dyr en støre overdødelighed end almindelige dyr.Back To Top