fbpx Skip to content

Højere pensionsalder giver flere arbejdsløse i EU

”I 2008 var der fire borgere i alderen 15-64 år for hver borger over 65 år i EU-landene. I 2060 vil tallet være to. Tilbageslag i den økonomiske vækst, de offentlige budgetter, finansiel stabilitet og beskæftigelse har gjort det mere presserende at tilpasse pensionspraksis og den måde, folk opbygger rettigheder til pensioner”, lyder det i en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen ved offentliggørelsen af udkastet til en ny grønbog om pensionssystemer.

– Der er i forvejen over 23 millioner arbejdsløse i EU. De ældste af dem er ikke ligefrem dem, som arbejdsmarkedet er mest imødekommende overfor. Det såkaldte grå guld står desværre ikke i høj kurs hos arbejdsgiverne. Hvad tror EU-Kommissionen egentlig, at en højere pensionsalder vil betyde for beskæftigelsen? spørger Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– Kommissionens grønbog handler reelt om økonomiske besparelser og øget liberalisering. Den gør bl.a. opmærksom på, at euro-reglerne i vækst- og stabilitetspagten taler om overvågning af landenes offentlige budgetter ”“ inklusiv pensionssystemer. Og den taler for at udnytte det indre markeds fulde potentiale på pensionsområdet, konstaterer Søren Søndergaard.


Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:

Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40.

Læs mere på…
EU-Kommissionens danske hjemmeside – klik her!
Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top