fbpx Skip to content

Parlamentet diskuterer regnskaber

EU-parlamentet diskuterer her til morgen regnskaberne for Rådet, EU-parlamentet og en række andre EU-institutioner på samlingen i Strasbourg. Flyproblemerne i starten af ugen har gjort det vanskeligt for mange parlamentarikere at nå frem, derfor bliver der formentlig ikke stemt om regnskaberne.

Parlamentets budgetkontroludvalg har anbefalet, at godkendelsen af Rådets regnskab udskydes, da Rådet ikke opfylder udvalgets krav om åbenhed.

Samtidigt er der en strid om parlamentets eget regnskab, som udvalgets ordfører på området oprindeligt skrev en kritisk rapport om. Men socialdemokraterne og de konservative kunne ikke leve med kritikken af parlamentets eget overforbrug og manglende åbenhed, så de fik det pillet ud inden samlingen. Den grønne gruppe, den liberale og GUE/NGL vil imidlertid fremsætte forslag om at genindføre kritikken i rapporten om parlamentets regnskab.

MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU sidder i budgetkontroludvalget og står på dagens talerliste i parlamentet. Senere i dag vil der komme mere om sagen her på hjemmesiden…

Se debatten live – klik her!

Back To Top