fbpx Skip to content

Rådet strejkeramt

Mindst to tusind EU-embedsfolk deltog mandag i en strejke i protest mod lønforholdene i den glasoverdækkede lobby i EU-Rådets bygning i Bruxelles.

Strejken påvirke ikke et møde i EU’s landbrug og fiskeri ministre, der blev afholdt i den samme bygning samme dag. Men fagforeningerne har advaret de kan lukke ned fremtidige begivenheder, hvis de ikke får deres vilje (EUs trafikministre mødes i Bruxelles på torsdag og teleministrene mødes den 22. december).

Tvisten kommer efter en gruppe af 15 medlemsstater blokeret for planerne om at give EU-ansatte 3,7 pct. lønforhøjelse. EU-lønninger er bundet til et gennemsnit for lønududviklingen for embedsmænd i det offentlige i medlemsstaterne. Men nogle politikere har sagt, at lønstigningerne bør tilsidesættes i på et tidspunkt, hvor mange EU-borgere kæmper på grund af den finansielle krise.

“Vi har ikke grebet vores krav i luften. Aftalen er forhandlet og godkendt af medlemslandene”, siger Beatrice Postillione, en af de strejkende, til svensk tv.
“Vi ønsker, at vores arbejdsgiver skal respektere en indgået aftale”, tilføjer Charlottá Kristensson, en anden af de strejkende embedsfolk.

Læs mere på…
EUobserver.com – klik her!
SVT – klik her!

Back To Top