fbpx Skip to content

Regeringens milliardnedskæringer er dikteret af EU

Regeringens første udspil til hvordan Danmark skulle opfylde EUs krav til den økonomiske politik dumpede for en uge side, da EU-Kommissionen vendte tommelfingeren nedad i en rapport. Her til morgen – nøjagtig en uge efter – samledes regeringen til et ekstraordinært krisemøde og vedtog ”GenopretningsPakken”, hvori det hedder at ”regeringen lægger afgørende vægt på, at Danmark lever op til EU’s henstilling.”
Den endelige henstilling er endnu ikke kommet, men regeringen forventer et krav om forbedring af saldoen med 24 milliarder kroner i løbet af 2011-2013. Det vil regeringen imødekomme ved en række besparelser. Staten skal skære 6 milliarder kroner, kommunerne skal skære 4 milliarder kroner og i de kommende to år fastfryses alle overførselsindkomster.

– Statsminister Lars Løkke Rasmussen siger, at Danmark er på vej ud af krisen og oplever vækst igen. Hvorfor vil regeringen så gennemføre en lang række økonomiske stramninger, som ikke fremmer væksten, men tværtimod vil betyde omfattende velfærdsforringelser? Svaret er simpelt: Regeringen lægger sig på maven for alt, hvad der kommer fra Bruxelles, udtaler Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen.

– Danmarks økonomiske politik skal styres af, hvad der er til gavn for befolkningen og det danske samfund. Ikke af rigide EU-krav.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K

Læs mere om…
Regeringens GenopretningsPakke – klik her!
EU-Kommissionens rapport – klik her!

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside ”“ www.folkebevaegelsen.dk

Back To Top