fbpx Skip to content

Bekymrende at Emilie Turunen tager turen gennem ‘lobby-svingdøren’

Turunen, som er tidligere suppleant i EU-parlamentets Udvalg om Økonomi og Valuta, skal fremover være lobbyist for finanskoncernen Nykredit.

MEP Rina Ronja Kari, som er suppleant i EU-parlamentets Udvalg om Økonomi og Valuta, siger:

– Jeg forstår godt, at Nykredit gerne vil have Turunen. Som suppleant i Udvalget om Økonomi og Valuta, får man et unikt netværk til de lovgivere, der sætter rammerne for den finansielle sektor. Men der er et problem med, at tidligere EU-parlamentarikere misbruger deres privilegier og adgang til EU-parlamentet i deres nye roller som lobbyister.

– Derfor håber jeg, at såfremt Turunen skal arbejde med EU, at hun for det første registrerer sig som lobbyist i EU’s frivillige lobbyregister. For det andet bør hun ikke benytte sig af sit adgangskort til EU-parlamentet eller de privilegier, der følger med.

– For det tredje håber jeg, at hun siger pænt nej tak til sit eftervederlag. Eftervederlaget betyder, at man som tidligere parlamentariker kan modtage ca 60.000 kr før skat om måneden fra skatteborgerne, hvor anden indtægt ikke bliver modregnet.

Yderligere information
Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU: 0045 2670 1816

Baggrund
Corporate Europe Observatory (en Bruxelle-baseret organisation, som holder øje med lobbyisme i EU) har netop udgivet en rapport, der peger på, at flere tidligere EU-parlamentarikere, som ikke blev genvalgt eller undlod at genopstille ved EU-parlamentsvalget den 25. maj, misbruger deres status og privilegier som professionelle lobbyister i den private sektor.

Emilie Turunen er tidligere EU-parlamentariker for SF og Socialdemokraterne.

Back To Top