fbpx Skip to content

Rina vil blokere for kommissærpost til Bødskov

Ifølge mange politiske iagttagere er tidligere justitsminister, Morten Bødskov (S), topkandidat til en kommende kommissærpost. Morten Bødskovs løgn til Folketinget skal have konsekvenser, hvis Statsministeren har tænkt sig at udnævne ham som Kommissær. Folkebevægelsens spidskandidat Rina Ronja Kari vil nemlig blokere for hans udnævnelse til Kommissær og opfordrer de øvrige spidskandidater til at bakke op.

– Vi har i forvejen store problemer med korrupte og løgnagtige politikere i EU. Derfor mener jeg ikke, at Morten Bødskov skal udnævnes til Kommissær.

– Bødskovs seneste reaktion på Christiania-løgnen viser jo en fuldstændig magtfuldkommenhed. Manden mener jo simpelthen, at det er i orden at lyve overfor Folketinget.

– Et af problemerne med hele EU-konstruktionen er, at vi som EU-parlamatarikere har ringe mulighed for at kontrollere Kommissærernes arbejde. Derfor er det selvfølgelig ekstra problematisk, hvis Thorning har tænkt sig at udnævne en politiker, som direkte har løjet overfor det danske Folketing. Jeg mener simpelthen ikke, at vi kan have tillid til ham som Kommissær.

– Som EU-parlamentarikere har vi mulighed for at blokere for Kommissionen, hvis Bødskov bliver en del af den. Det er en mulighed som jeg vil gøre brug af, og jeg forventer da, at de øvrige spidskandidater er enige i det. Det vil jo være helt absurd at en politiker, som ikke nyder tillid fra folketinget samtidig kan blive udnævnt til en af de mest indflydelsesrige poster i EU.

Rina Ronja Kari har en plads i EU-parlamentets Konstitutionelle Udvalg, AFCO. Når landene efter EU-parlamentsvalget har udpeget deres kandidater til kommissær-posterne, vil de komme til høring i EU-parlamentet. På den baggrund vil EU-parlamentet stemme om det samlede forslag til fordeling af kommissær-poster. Efter valget i 2009 blev flere kandidater trukket tilbage, da de efter høringerne ikke kunne få EU-parlamentets opbakning.

Yderligere oplysninger
Rina Ronja Kari, MEP: 0045 2670 1816

Back To Top