fbpx Skip to content

Rohde nægter at oplyse om økonomi

Umiddelbart før jul vedtog EU-parlamentet en erklæring om parlamentarikernes økonomiske interesser, som bl.a. betyder, at de skal indlevere en erklæring om sine økonomiske interesser – herunder hvilket jobs man har haft i tre år før man blev parlamentariker og hvad man tjente. Venstres gruppeformand – Jens Rohde – som selv stemte for aftalen – har nu indleveret en erklæring om, at han var “Master of the Universe” og ikke oplyst, hvad han har tjent.
Jens Rohde mener nu, at det er et urimeligt krav og har henvist til tavshedsklausuler om kontraktlige forhold – herunder lønforhold.
“Det er komplet latterligt, at vi bliver bedt om at oplyse den slags. Det kommer ikke EU eller nogen ved, hvad jeg har foretaget mig, før jeg kom ind i parlamentet”, siger han til BT.

“Undskyld mig, men det er noget snik-snak”, skriver Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU i sin blog. Han er bl.a. medlem af EU-parlamentets budgetkontroludvalg.
“Det er utrolig vigtigt for offentligheden at have kendskab til, hvilke økonomiske sideinteresser, som de parlamentarikere har, der sidder og laver lovgivning for 500 millioner mennesker og med enorme økonomiske konsekvenser,” skriver han og tilføjer bl.a.:
“Det er langt om længe lykkedes at få et flertal i EU-parlamentet til at slå fast, at det er forbudt at være korrupt og til at stille nogle flere krav til EU-parlamentarikernes oplysninger om deres økonomiske forhold. Personligt synes jeg ikke, at kravene er vidtgående nok og jeg er meget kritisk overfor nogle indbyggede smuthuller. Men alligevel anerkender jeg, at de nye regler er et reelt skridt i den rigtige retning af mere åbenhed og gemmeskuelighed. Det synes jeg også, Jens Rohde burde. Ellers også burde han i det mindste ændre sit erhverv på sin økonomiske erklæring fra ”Master of the Universe” til ”Forces af Darkness”.

Læs mere hos…
Søren Søndergaard – klik her!
Jens Rohde – klik her!
BT – klik her!

Back To Top