fbpx Skip to content

“Så skal vi have folkeafstemningen”

I statsminister Helle Thorning-Schmidts åbningstale i Folketinget 1. oktober meddelte hun, at der blev folkeafstemning om dansk tilslutning til EUs patentdomstol 25. maj næste år, hvis Enhedslisten og Dansk Folkeparti (DF) fastholdt deres krav om det. Regeringen jurister har nemlig for længst konstateret, at grundloven kræver fem sjettedeles flertal i Folketinget, hvis sagen ikke skal til folkeafstemning

DFs reaktion på åbningstalen var et tilbud om forhandling om indsats mod såkaldt “velfærdsturisme” eller folkeafstemning om bankunionen i bytte for en patentafstemning. Partileder Kristian Thulesen-Dahl gav regeringen indtil søndag den 13. oktober at invitere DF til sådanne forhandlinger.

Statsministerens reaktion har været: “Jeg vil altid gerne snakke velfærdsydelser med Dansk Folkeparti, men man kommer altså ikke særlig langt med at stille ultimative krav i dansk politik”.
“Vi har ikke hørt fra Helle Thorning-Schmidt (S). Det betyder, at så skal vi have en folkeafstemning”, siger DFs EU-ordfører Pia Adelsteen i medierne her til morgen.

Folkebevægelsen mod EU har stillet spørgsmålstegn ved DFs seneste meldinger.
– Det her er for vigtigt til at blive sat på spil i en politisk studehandel. Folkebevægelsen vil også gerne forsvare den skattefinancierede velfærd. Skurken her er ikke økonomisk dårligt stillede folk fra andre lande, men EU’s bevidste angreb på den offentlige velfærd. Vi vil også have folkeafstemning om bankunionen. Lad os gerne stemme om mere af magtoverdragelsen til EU. Men befolkningen er blevet snydt for EU-folkeafstemninger nok i forvejen. Snyd dem ikke igen, sagde MEP Søren Søndergaard forud for Folketingets førstebehandling af lovforslaget om patentdomstolen i sidste uge.

Læs pressemeddelelsen i forbindelse med førstenehandlingen – klik her!
Læs Sørens blog fra i går om patentdomstolen – kliki her!

Back To Top