fbpx Skip to content

Se længere end til EU


“Vi skal i Danmark passe på med ikke kun at se ud til enden af vores egen næsetip,” skriver folketingsmedlem Kim Andersen (V). Indrømmet: Kim Andersens syn rækker længere end til den danske grænse. Spørgsmålet er, om det rækker ud over de grænser, som EU sætter omkring sig selv? I Folkebevægelsen ser vi længere end til de ” ydre grænser” omkring EU. Det gælder både de fysiske grænser og de handelsmæssige grænser. Selvom der indimellem vedtages udmærket lovgivning i Bruxelles, er hovedtendensen klar: EU lukker sig inde bag både håndfaste og mere usynlige barrierer og fører en handels- og udenrigspolitik, der fremmer arbejdsløshed og fattigdom – og holder udemokratiske regimer ved magten.

Når vi skal se længere end vores egen næsetip, må vi ikke glemme, at langt hovedparten af verdens befolkninger bor uden for Fort Europa.
Og at en lang række af de lande, der har valgt et alternativ til Euroland, klarer sig bedre i krisen. Det gælder ikke mindst hele Skandinavien, som har valgt enten fuld selvstændighed koblet med et stort globalt engagement og ansvar som Norge. Eller Danmark og i endnu højere grad Sverige, som har valgt at beholde sin egen valuta og således kan tilpasse sin penge- og finanspolitik til netop den svenske situation. Så af hensyn til os selv og hele vores omverden bør vi se længere end til EU.

Back To Top