fbpx Skip to content

Konservative mod EU


Bragt i Berlingske


Under overskriften Hvad er konservatisme? 01.08 svarer DFs Morten Messerschmidt på et indlæg af Det Konservative Folkepartis formand Lars Barfoed. Blandt Morten Messerschmidts mange budskaber er, at han aldrig har hørt en konservativ bekymre sig om tabet af national suverænitet til EU. I virkeligheden er mange konservative bekymrede over tabet af suverænitet til EU. Vi mener f. eks., at reglerne i euroland ikke kan bruges som undskyldning for nedskæringer, sådan som Pia Kjærsgaard har gjort. Har vi sagt nej til euroen, skal egne politiske argumenter ligge til grund for beslutningerne.

Konservativ Ungdom (KU) var imod EU-forfatningen og støttede indsatsen for en folkeafstemning om Lissabon-traktaten. Store dele af KU var i front for et nej til euroen i 2000, og KU vil i dag bevare de danske undtagelser og have Danmark ud af EU. Konservative Studenter er også erklærede EU-modstandere.

Vores værdier handler om selvbestemmelse og demokrati, men ikke om intolerance og global uansvarlighed. De konservative var i front for de værdier under besættelsen. Siden NATO og FN efter krigen blev oprettet for at beskytte fred, sikkerhed, demokrati og menneskerettigheder har de konservative støttet disse organer. Men EU har vi haft delte meninger om.

Back To Top