fbpx Skip to content

SF-nej til EU-stat

Debatindlæg i Information 23. april 2010

Socialdemokraten Erik Boel og venstrepolitikeren Ellen Trane Nørby foreslår, at SF skal afvikle sin modstand mod euroen og sige helt ja til EU (Information 21. april). De har dog ikke forståelse for SF’s værdier. I SF tager vi retssikkerhed, fred og velfærd alvorligt. De danske EU-forbehold er et værn imod forringelser på disse områder.

SF bør i stedet slå fast, at alle fire undtagelser skal fastholdes, og vi bør lave en kritisk gennemgang af EU efter Lissabon-traktaten. Den stigende militarisering af EU bør f.eks. ikke støttes af SF. Vi skal i stedet bakke op om FN.

Det vil desuden være som at skyde sig selv i foden, hvis SF skulle skifte holdning til euroen. Euroland har store problemer, og den økonomiske krise kan betyde, at EU vil få endnu mere magt over medlemslandenes finanspolitikker. En dansk afskaffelse af kronen til fordel for euroen kan undergrave det danske skattefinansierede velfærdssystem. Euro-konstruktionen bygger på en fejlopfattelse om, at prisstabilitet er vigtigere end beskæftigelse. Det må aldrig blive SF’s politik, for så er vi færdige som parti.

SF bør til gengæld tage klart afstand fra EU-staten. Vi er internationalister, men vi er ikke tilhængere af al magt til EU.

Jørgen Grøn, bestyrelsesmedlem i SF-Nordjylland og SF-Vesthimmerland

…og i øvrigt delegeret på SF’s landsmøde 23.-25. april 2010 samt kandidat for Folkebevægelsen mod EU ved parlamentsvalget i 2009

Back To Top