fbpx Skip to content

Socialdemokrater og konservative blokerer for åbenhed

Regnskabsrapporten skulle skabe mere gennemsigtighed i parlamentets økonomi men blev tirsdag nedstemt i budgetkontroludvalget. En alliance bestående af socialdemokrater og konservative i EU-parlamentet stemte for at slette de mest kritiske punkter i rapporten.

På et pressemøde forklarede Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU, at han og de andre små grupper i budgetkontroludvalget nu vil stille kritiske ændringsforslag til den endelige afstemning i Strasbourg til april.

I den forbindelse opfordrede Søndergaard de danske socialdemokrater og konservative til at gå mod den europæiske partilinje og stemme for mere åbenhed i EU-parlamentet.

»Jeg mener faktisk, der er var plads til at være endnu mere kritisk over for parlamentets overforbrug og manglende gennemsigtighed«, udtaler Søren Søndergaard på dagbladet Politikens hjemmeside og tilføjer:

»Derfor er det sørgeligt, at socialdemokraterne og de konservative nu har valgt at pille en masse af de kritiske afsnit ud, så vi er endt med en rapport bestående af banaliteter. Konsekvensen er, at vi mister folkelig opbakning«.

Læs artiklen på Politikens hjemmeside – klik her!

Back To Top