fbpx Skip to content

Søren Søndergaard i tyrkisk retssag

I morgen – torsdag den 13. januar – genoptages retssagen i Diyarbakir i det urohærgede østlige Tyrkiet mod over 100 borgmestre, byrådspolitikere, talspersoner og aktivister fra det kurdiske parti, BDP. Blandt de anklagede er Diyarbakirs overborgmester, Osman Baydemir.

Retssagen er en del af en større kampagne fra den tyrkiske stat mod den kurdiske bevægelse, hvor flere tusinde er blevet fængslet og anklaget for bl.a. ”separatisme”, som kan give 15 års fængsel.

Kampagnen blev igangsat efter det kurdiske parti vandt en jordskredssejr ved kommunalvalgene den 29. marts 2009, hvor partiet blev det største i det østlige Tyrkiet med flertal i 99 kommuner og 7 provinshovedstæder. I en række kommuner fik partiet over 80 pct. af stemmerne til stor fortrydelse for det islamisk orienterede regeringsparti i Tyrkiet, AKP.

Retssagen i Diyabakir startede den 18. oktober 2010 og genoptages nu efter nytårspausen. Det er i den anledning, at Folkebevægelsens EU-parlamentariker Søren Søndergaard er i Diyarbakir for at overvære torsdagens retsmøde og rapportere tilbage til EU-parlamentet om basale rettigheder bliver overholdt.

Back To Top