fbpx Skip to content

Stå fast på patentafstemning!

I dag kl. 13.00 indleder Folketinget førstebehandlingen af regeringens lovforslag om dansk ratifikation af aftalen om EU’s patentdomstol. Forslaget blev fremsat onsdag i sidste uge ”“ dagen efter statsminister Helle Thorning-Schmidts åbningstale, hvor hun varslede folkeafstemning om domstolen 25. maj næste år, hvis der ikke kan skaffes fem sjettedeles flertal for den i Folketinget. Dansk Folkeparti og Enhedslisten ”“ som råder over mere end en sjettedel af pladserne i Folketinget ”“ har hidtil sagt nej og krævet folkeafstemning.

Efter statsministerens tale har DF’s formand Kristian Thulesen Dahl åbnet op for at skifte mening, hvis der f.eks. kan laves aftale om indsats mod såkaldt ”velfærdsturisme” eller folkeafstemning om bankunionen. Folkebevægelsen mod EU opfordrer flest mulige i Folketinget til at stemme nej til patentdomstolen og kræve folkeafstemning.

– Et ja til patentdomstolen sætter ikke kun danske samfundsinteresser på spil. Det vil også afgive mere suverænitet til Bruxelles i en tid, hvor EU tager magt fra medlemslandene på stort set alle områder. Folketinget bør derfor stemme nej ”“ både til patentdomstolen i sig selv og til den suverænitetsafgivelse, tilslutningen er udtryk for, udtaler Søren Søndergaard, der er medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen.

– Det her er for vigtigt til at blive sat på spil i en politisk studehandel. Folkebevægelsen vil også gerne forsvare den skattefinancierede velfærd. Skurken her er ikke økonomisk dårligt stillede folk fra andre lande, men EU’s bevidste angreb på den offentlige velfærd. Vi vil også have folkeafstemning om bankunionen. Lad os gerne stemme om mere af magtoverdragelsen til EU. Men befolkningen er blevet snydt for EU-folkeafstemninger nok i forvejen. Snyd dem ikke igen!

Ønsker du yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Back To Top