fbpx Skip to content

Stem på EU’s værste lobbyist

Igen i år afholdes “Worst EU Lobbying Awards”, hvor EU’s værste lobbyist kåres. Prisoverrækningen er arrangeret af en række organisationer, der alle arbejder for mere gennemsigtighed i EU, heriblandt Friends of the Earth og Corporate Europe Observatory.

Årets nominerede er udvalgt på baggrund af deres forsøg på at påvirke EU’s finansielle regulering og EU’s klimalovgivning. Ifølge arrangørerne viser eksemplerne inden for disse to kategorier “… bedst hvordan EU’s politiske beslutningsproces er blevet kapret af erhvervslivet.”.

En række større virksomheder og lobbyorganisationer er blevet nomineret til prisen. Blandt andet er engeriselskabet RWE nomineret for at hævde at være grønne, men samtidig lave lobbyarbejde for forsat at holde sine beskidte kul- og oliefyreede kræftværker åbne, imens parablyorganisationen Business Europa, som huser blandt andet Dansk Industri, er nomineret for sin aggressive lobbyisme for at blokere en effektiv klimaindsats i EU

Alle kan stemme på den værste lobbyist og afstemningen kører indtil d. 25. november. Kåringen af EU’s værste lobbyist finder sted i de første dage af december.

Læs mere om ” Worst EU Lobbying Awards 2010″ her og afgiv din stemme – klik her

Back To Top