fbpx Skip to content

Stop EU’s associeringsaftale med Israel

EU’s udenrigsministre mødes i dag i Bruxelles for at diskutere Gaza-Israel konflikten. Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, siger:

– Martin Lidegaard og de øvrige EU-udenrigsministre må øjeblikkeligt suspendere associeringsaftalen samt enhver form for finansiel støtte til Israel. Det her er ikke en krig men en massakre på civile.

– Som Israels associeret partner og anden største handelspartner bærer EU et ansvar og må derfor sætte foden ned overfor Israels drab af civile palæstinensere.

– Alene Israels fortsatte udvidelse af de ulovlige bosættelser på det palæstinensiske område bør være grund nok til at suspendere associeringsaftalen, der på papiret er baseret på respekten for menneskerettighederne.

– Ved festlige lejligheder kalder EU sig for et fredens projekt og en forkæmper for menneskerettigheder i verden. Men når det gælder Israel, har EU gang på gang nølet og siddet med hænderne i skødet. Dermed blåstempler EU den israelske undertrykkelse af det palæstinensiske folk.

– Med en associeringsaftale og en stribe handelsaftaler har EU nærmest gjort Israel til det 29. EU-medlemsland, på trods af Israels gentagne brud på menneskerettighederne, international lov og folkeretten. Sidst EU opgraderede handelsaftalerne med Israel indledte Israel få uger senere den militære operation ’Piller of Defence’, som resulterede i hundredevis af døde og sårede civile palæstinensere.

Yderligere information
Rina Ronja Kari 0045 2670 1816

Back To Top