fbpx Skip to content

Stop nu skænderi om EU’s rejsecirkus

Folkebevægelsen mod EU’s spidskandidat Rina Ronja Kari sagde ja, da Socialdemokraternes spidskandidat Jeppe Kofod onsdag spurgte om hun ville være med til at sige nej til EU-parlamentets rejsecirkus.
Folkebevægelsen har i alle årene været imod og stemt imod rejsecirkusset, hvor EU-parlamentet 12 gange om året flytter fra Bruxelles til Strassbourg med store økonomiske og miljømæssige omkostninger.
Onsdag eftermiddag gik Dansk Folkepartis spidskandidat Morten Messerschmidt og Det radikale Venstres spidskandidat Morten Helveg Petersen ud med initiativ på linie med Jeppe Kofods. Og herefter har de tre initiativtagere haft travlt med at kritisere hinanden i offentligheden.

– Folkebevægelsen mod EU støtter sagen, hvad end Jeppe eller de to gange Morten ”“ eller de alle tre ”“ vil stå som initiativtagere. Det vigtige for os er selve sagen, som hvert år koster over en milliard kroner og betyder 19.000 tons CO2-udslip, udtaler MEP Rina Ronja Kari i Bruxelles.

– Men vi ser gerne, at dette initiativ ikke bare ender som betydningsløst valgflæsk. Rejsecirkusset er indskrevet i EU’s traktatgrundlag. Derfor foreslår vi, at alle danske spidskandidater siger nej til enhver traktatændring, hvor rejsecirkusset bevares. Og at vi opfordrer regering og Folketing til at gøre det samme, siger Rina Ronja Kari og tilføjer:

– Folkebevægelsen vil uden tvivl være imod kommende traktatændringer alligevel, da det trods alt ikke vil ændre EU’s kurs mod en stadig mere udemokratisk EU-stat. Men fjernes rejsecirkusset har vi dog en grund mindre til at sige nej.

Læs mere om emnet – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt:
Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på 26 70 18 16
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, på 20 16 65 67
– eller sekretariatet i Bruxelles på 0032 22 84 51 52

Back To Top