fbpx Skip to content

Stå fast imod EU på GMO-spørgsmålet

På et ministerrådsmøde i tirsdags var Danmark blandt de 19 medlemslande, som modsatte sig EU-Kommissionens kontroversielle forslag om at tillade dyrkning af GMO-majs. Trods denne massive modstand vil EU-Kommissionen alligevel godkende forslaget. I protest har 12 af de kritiske medlemslandes ministre sendt et brev til EU-Kommissær Borg, der i stærke vendinger opfordrer Kommissæren til at trække forslaget tilbage i lyset af den omfattende politisk modstand. Danmark er imidlertid ikke blandt medafsenderne.

– Det er for dårligt, at regeringen ikke er konsekvent i sin håndtering af denne sag. Ministeren bør stå fast på det mandat, hun fik fra Folketingets Europaudvalg, der lød på et nej, udtaler Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

– EU-Kommissionen prøver at tromle GMO-spørgsmålet igennem, selv om det har mødt omfattende modstand fra medlemslandene ved at gøre en ellers meget politisk diskussion til et teknisk procedure-spørgsmål, suger Rina Ronja Kari og tilføjer:

– Den danske regering burde stå sammen med de andre kritiske lande og give EU-Kommissionen modstand.

Se brevet fra de 12 ministre her: http://static.euractiv.com/sites/all/euractiv/files/2379_001.pdf

Ønskes yderligere oplysninger eller kommentarer, så kontakt :
Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU, på 26 70 18 16
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen, på 20 16 65 67
– eller sekretariatet i Bruxelles på 0032 22 84 51 52

Back To Top