fbpx Skip to content

Stop tysk-inspireret styring ”“ send EU til afstemning!

Irish Times afslører i dag, at den tidligere tyske forbundskansler (1982-1998) Helmuth Kohl stædigt holdt sig på magten for at sikre, at euroen blev indført. Han fornemmede, at hans forventede efterfølger, Wolfgang Schauble, ikke var så sikker i sit forsvar for euroen.

Kohl indrømmer i interviewet, at han ikke turde afholde en folkeafstemning om euroen. ”Selvfølgelig ville jeg have tabt den”, erkender den tidligere forbundskansler.
”Dr. Schauble er en talentfuld mand, det er udenfor enhver tvivl, men dette ”¦ var noget som én med fuld autoritet måtte tage sige af”, sagde Kohl i et interview til en phd.afhandling, som nu den irske avis nu offentliggør.
I britiske The Telegraph citeres Kohl for at sige “Vi ville have tabt en folkeafstemning ved introduktionen af euroen. Det er klart. Jeg ville have tabt den syv mod tre”.
“Hvis en kansler forsøger, at få noget igennem, må han være et magtmenneske. Og hvis han er smart, ved han, hvornår tiden er moden. I et tilfælde – euroen – var jeg som en diktator. Euroen er synonymt med Europa”, citerer The Telegraph fra phd.afhandlingen.

– Udtalelserne viser en hel del om den udemokratiske tankegang EU og euroen bygger på. Kohl pressede euroen igennem ”som en diktator”. Og det er desværre langt fra det eneste udtryk for de diktatoriske tendenser, som EU-eliten har været præget af i alle årene, udtaler Rina Ronja Kari, som er talsperson Folkebevægelsen mod EU.

– Folketinget og den danske regering bør benytte lejligheden til at vise en anden retning for et mere frit og demokratisk Europa. Send EU og bankunionen til folkeafstemning!


Læs mere i…
Irish Times – klik her!
The Telegraph – klik her!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Rina Ronja Kari, talsperson for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 26 70 18 16 / e-mail: rina@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top