fbpx Skip to content

Store protester i hele Europa

Den fælles europæiske aktionsdag, indkaldt af Den Europæiske Faglige Sammenslutning (EFS), samlede i går 100.000 mennesker fra 30 forskellige lande til demonstration i Bruxelles.

Protester fandt samtidig sted i mange andre europæiske byer. I Spanien deltog flere hundredetusinder i den første generalstrejke i landet i otte år. De strejkende mener, at den spanske regerings nedskæringsplaner vil ramme arbejderne hårdest, og de stiller derfor krav om, at en kontroversiel arbejdsmarkedsreform trækkes tilbage. Spanien er under pres fra EU og de finansielle markeder, for at tage initiativer til at reducere deres budgetunderskud.

I lande som Portugal og Irland, som også er under stort pres fra EU, om at foretage massive nedskæringer, fandt der også protester sted. I de portugisiske byer Lissabon og Oporto var der demonstrationer mod allerede implementerede og planlagte nedskæringer, og i Irland kørte en mand hans cementblander påskrevet ordene “Giftig Bank Anglo”, ind i porten af det irske Parlament. Aktionen skete i protest med at den irske regering har planlagt yderligere indsprøjtning af skatteyderpenge i den nationaliserede bank Anglo Irish Bank, for at redde den.

I Warszawa var tusinder af demonstranter samlet foran regeringsbygningen under sloganet “Nej til nedskæringer, ja til udvikling”. Lignende protester fandt sted i Italien, Cypern, Letland, Holland og Grækenland.

Back To Top