fbpx Skip to content

Stort græsk nej til EU’s nedskæringskrav

61,31 procent.

Så mange grækere valgte at sætte sit kryds ved OXI ved søndagens folkeafstemning.

Nej-siden vandt således en jordskredssejr i gårsdagens folkeafstemning i Grækenland. Ja-siden formåede kun at få opbakning fra 38,69 procent af grækerne.

Det viser en opgørelse på det græske indenrigsministeriums hjemmeside, efter at alle stemmer er talt op, skriver DR.

Dermed har et overvældende flertal af de græske vælgere, der afgav deres stemme, fulgt deres regerings opfordring og afvist de internationale långiveres krav til flere græske nedskæringer og besparelser på offentlig velfærd.

Kari: Respekt for grækernes mod
Folkebevægelsen mod EU’s medlem af EU-Parlamentet, Rina Ronja Kari, glæder sig over, at den græske befolkning har sagt fra over for de umenneskelige krav fra EU.

Det kan vi takke grækernes mod for, mener hun.

“Det er virkelig en fantastisk dag for det græske demokrati. Og det er på sin plads at sige tak til den græske befolkning – og deres regering – for at sige klart fra overfor EU’s konstante nedskæringspolitik,” siger Rina Ronja Kari.

Ifølge hende er den græske afstemning et skridt i den rigtige retning i forhold til et egentligt opgør med trojkaen og EU.

“Det overvældende Nej-flertal er et meget vigtigt første skridt i retning mod et egentligt opgør med EU. Det er det, grækerne har brug for, hvis de skal økonomisk på fode igen uden at det skal gå ud over den græske befolkning og de dårligst stillede grækere,” siger Rina Ronja Kari.

EU-præsidenten Donald Tusk har indkaldt eurolandenes ledere til et ekstraordinært topmøde tirsdag for at diskutere de næste skridt i det græske spørgsmål.

Back To Top