fbpx Skip to content

Støtte til fagbevægelsens nej til traktatændring

Den europæiske faglige sammenslutning EFS har i dag opfordret medlemmerne af EU-parlamentets forfatningsudvalg (AFCO) til at afvise de foreslåede traktatændringer, som skal bane vej for en centraliseret økonomisk EU-regering.
”Den røde råd i alle forslagene om økonomisk styring, som er på bordet, er at gøre lønninger til hovedinstrumentet ”“ måske det eneste – til regulering af økonomien. Valutadevaluering ”“ som ikke længere er muligt indenfor euro-området ”“ er skiftet ud med devaluering af lønninger i form af lønnedskæringer”, siger EFS’ formand John Monks i henvendelsen, der er adresseret til Elmar Brok og Roberto Gualtieri fra parlamentets to største grupper ”“ de konservative og socialdemokraterne.
John Monks skriver, at traktatændringerne vil ”kortslutte den sociale dialog og de kollektive aftalesystemer”.

– EFS har fuldstændig ret i, at traktatændringerne om økonomisk EU-regering vil skade lønmodtagerne og de faglige rettigheder, udtaler MEP Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU, som er medlem af forfatningsudvalget .
– Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at få forslagene afvist, og opfordrer mine kolleger i EU-parlamentet til at gøre det samme.

Søren Søndergaard har i øvrigt netop stillet forslag i forfatningsudvalget om, at de foreslåede traktat-ændringer ikke kan tvinges igennem en særlig hurtig “fast track”-procedure, men skal gennem den normale procedure for traktatændringer, som foreskrives i Lissabon-traktaten.

Læs brevet fra EFS – klik på PDF-ikonet til højre!

Ønskes yderligere oplysninger, så kontakt:
Søren Søndergaard, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, på mobiltelefon 40 45 38 49 / e-mail: soren@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk
Folkebevægelsen mod EU, Tordenskjoldsgade 21, st.th., 1055 Kbh. K. Tlf. 35 36 37 40

Back To Top