fbpx Skip to content

Strejke og blokader mod løndumping på gartnerier

Demonstrationer
Den ene demonstration foregik tirsdag morgen ved Gartneriet Rosa A/S, Mandhusvej 18 i Sabro.
Den næste er ved Gartneriet Nymarken APS, Nymarksvej 109 i Malling, fredag den 4. juni kl. 6.30 ”“ ca. 8.00.

EUFAGLIGT.DK: [uddrag] Siden maj sidste år har brugen af underbetalte vikarer fra Østeuropa spredt bl.a. på gartnerierne, som lejer vikarer, der arbejder for typisk 60 kr. i timen.
Nu slår 3F tilbage og har startet konflikt mod firmaet Baltic Workforce, som har 400-500 ansatte fra de baltiske lande, som de udlejer til danske virksomheder som vikarer.
Men samtidig er der en sympatikonflikt på vej mod gartnernes arbejdsgiverforening GSLA. Sympatikonflikten vil ramme gartneriet Nymarken i Malling ved Århus.

– Når sympatikonflikten træder i kraft, så vil de medarbejdere, som er omfattet af konflikten stoppe arbejdet, siger Thomas Møller, der er formand for den grønne gruppe i 3F Rymarken i Århus.
– Det er muligt han kan kører videre ved at ansætte flere vikarer. Men næste skridt bliver en sympatiblokade på transportområdet. Det vil ramme transporten af gartneriets produktion af agurker, og brændstoflevering og renovation, siger han.
– Vi vil have dem stoppet. Det er vikarbureauet, der underbetaler medarbejderne, men det er gartnerierne, der scorer fortjenesten. Derfor fører vi konflikt mod begge parter, siger Thomas Møller.


Læs mere på….
Fagbevægelsen mod Unionens hjemmeside – klik her!
3F’s hjemmeside – klik her!

Back To Top