fbpx Skip to content

Styrket Folkebevægelsen går til landsmøde

Det er et styrket Folkebevægelsen mod EU, der på lørdag tager hul på to dages landsmøde.

Vi kan tydeligt mærke, at der er en stigende frustration over EU’s indblanding i dansk politik.
Rina Ronja Kari

Folkebevægelsen har siden EU-parlamentsvalget i 2014 fået 1200 nye medlemmer, og det kan mærkes på landsmødet, som bliver det største i mange år.

Et år med sejre

200 af de nye medlemmer kom til under folkeafstemningen i december sidste år, hvor bevægelsen kunne fejre, at 53,1 procent af danskerne stemte nej til at afskaffe det danske retsforbehold.

“Vi kan tydeligt mærke, at der er en stigende frustration over EU’s indblanding i dansk politik. Mange af de nye medlemmer er folk, der mærker konsekvenserne i deres egen dagligdag, for eksempel fordi de bliver ramt, når EU’s økonomiske diktater fører til nedskæringer på velfærden eller deres arbejdsforhold er under pres fra den stigende sociale dumping,” siger Rina Ronja Kari, der er medlem af EEU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

Op til landsmødet har Folkebevægelsen søsat en kampagne, som skal synliggøre bevægelsens arbejde.

TTIP og Brexit fylder

På landsmødet skal Folkebevægelsen blandt andet vælge ny landsledelse og arbejdsplan for det kommende år, og så bliver bevægelsens Træskopris uddelt til en dansk og en international prismodtager, der har ydet en særlig indsats for EU-modstanden i det forgange år.

“Noget af det, der kommer til at fylde rigtig meget på landsmødet, er vores arbejde mod handelsaftalerne TTIP og TiSA, som er et voldsomt angreb på Danmarks demokratiske selvbestemmelse og velfærdssystem. Samtidig kommer den britiske folkeafstemning også til at fylde meget, fordi den åbner for en diskussion om, at man kan gå en anden vej, og genvinde noget af den demokratiske selvbestemmelse” siger Rina Ronja Kari.

Folkebevægelsens landsmøde finder sted i weekenden 12. – 13. marts 2016 på Grønnemose Skole på Høje Gladsaxe Torv 4.

I løbet af weekenden bliver Folkebevægelsens hjemmeside opdateret med billeder og nyheder fra landsmødet.

>> Læs mere og følg med på landsmødesiden her

Back To Top