fbpx Skip to content

Svensk EU-modstander stopper i EU-parlamentet

Formanden for EU-parlamentets ligestillingsudvalg, svenske Eva-Britt Svensson (V) trækker sig fra sin plads i parlamentet i denne uge.
“Jeg har fået helbredsproblemer og må i behandling. Jeg skal blive rask igen, men det er svært at kombinere formandskabet for det udvalg med behandlingen”, udtaler hun til Europaportalen.se.

64-årige Eva-Britt Svensson var på nej-siden ved de svenske EU- og euro-folkeafstemninger og er tidligere formand for Folkebevægelsens svenske søsterorganisation Nej till EU (1992-2001).
“Jeg vil gøre alt for, at der ikke flyttes mere magt til Bruxelles, og for at få en folkeafstemning om forfatningen”, udtalte hun, da hun første gang blev valgt til parlamentet i 2004 for Vensterpartiet.
Da EU-parlamentet i 2009 skulle vælge ny formand, var hun eneste modkandidat til den EU-positive, konservative, polske katolik Jerzy Buzek. Han vandt valget – blandt andet med stemmet fra Vensterpartiets danske søsterparti: SF. Folkebevægelsens Søren Søndergaard stemte derimod på hende.

Læs mere på Europaportalen.se – klik her!

Back To Top